Pidätkö eläimistä ja haluat auttaa niitä? Opiskele eläinlääkäriksi

Oletko aina halunnut silittää kissaa, ulkoiluttaa koiraa ja tarjota hevosille heiniä? Oletko opetellut mummolassa kesälomilla lypsämään lehmiä ja ihaillut kauniin vaaleanpunaisia pikkupossuja? Tiedätkö, että sinussa on selvästi ainesta eläinlääkäriksi. Katsotaan seuraavaksi minkälaisia taitoja eläinlääkäri ja eläinlääkäriksi aikova henkilö ammatissaan tarvitsee.

Eläinlääkärin työ on erittäin vaativaa, mutta vaihtelevaa

Eläinlääkärin mielenkiintoiseen työhön kuuluu paljon vastuuta, usein kiirettä ympäri vuorokauden ja tarkasti harkittuja, joskus raskaitakin päätöksiä. Eläinlääkäri kohtaa useita erilaisia eläinasiakkaita yhden päivän aikana vastaanotollaan omistajiensa kanssa. Joskus eläimen ollessa niin kipeä, että apua ei enää pystytä antamaan, on eläinlääkärin kerrottava eläimen omistajalle synkkiä, surullisia uutisia. Eläinlääkäri tarvitsee siis työssään myös runsaasti empatiaa ja tärkeitä sosiaalisia taitoja.

Lemmikkien tarvitsemat tuotteet kätevästi verkosta

Tiesitkö, että rakkaat lemmikit, ihmisen parhaat ystävät nauttivat paljon huomiosta, silityksistä, yhteisestä ajasta, raikkaasta vedestä, maistuvasta ruoasta ja toisinaan myös välttämättömästä matkasta osaavan eläinlääkärin luokse. Internetissä toimiva tunnettu eläinkauppa Zoo.fi tekee loistavaa yhteistyötä etäeläinlääkäri FirstVet -eläinlääkäriaseman kanssa.

Arvostettu etäeläinlääkäri FirstVet auttaa ja neuvoo kissojen, koirien ja hevosten terveysongelmissa. Suositulta nettisivustolta Zoo.fi löydät suoran linkin FirstVetin varausjärjestelmään. Lemmikkien eläinlääkärituotteita ovat muun muassa eläinlääkärin hyväksymät ruoat ja apteekkituotteet. Muistathan, että suositulle Zoo.fi-sivustolle saapuessasi voit hankkia omalle lemmikillesi myös täydelliset ihonhoito- ja turkinhoitotuotteet.

Eläinlääkäriksi opiskelu ja valmistuminen

Eläinlääketieteelliseen hakee vuosittain runsas määrä opiskelijoita. Suomalaiset eläinlääketieteen perusopinnot koostuvat aina kahdesta erillisestä osasta, eli kolme vuotta kestävästä eläinlääketieteen kandin tutkinnosta ja kolmevuotisesta eläinlääketieteen lisensiaatin tutkinnosta. Käytännössä tutkinnon suorittanut opiskelija voi toimia sekä Suomessa että Euroopassa Eviran myöntämän luvan avulla.

Eläinlääketiedettä voi opiskella Helsingin Yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa. Tiedekuntaan haetaan normaalissa yhteishaussa verkossa. Eläinlääketieteellisen pääsykokeet ovat aivan samanlaiset kuin haettaessa opiskelemaan lääketieteelliseen tai hammaslääketieteelliseen tiedekuntaan.

  • Ensimmäiset 3 vuotta

Kolme ensimmäistä opiskeluvuotta tarjoavat opiskelijalle tietoa eläimen kehityksestä, elintoiminnoista ja terveen lemmikin- sekä tuotantoeläimen elimistönrakenteesta. Opiskelija perehtyy tarkkaan myös eläimiä haittaaviin taudinaiheuttajiin ja oppii tuntemaan myös erilaiset elintarvikkeisiin liittyvät turvallisuusriskit. Eläinlääketieteen opiskelija käy ensimmäisen kolmen opiskeluvuoden aikana myös työharjoittelussa testaamassa käytännössä oppimiaan asioita. Todelle mielenkiintoista, eikö totta? Ja mikä hienointa, eläinlääketieteen kandidaatiksi valmistuminen on viimein totta! Opiskelu ei kuitenkaan pääty tähän, vaan vielä seuraa kolme vuotta tiivistä opiskelua ja työharjoittelua. Katsotaanpa minkälaista.

  • Seuraavat 3 vuotta

Seuraavien kolmen vuoden aikana opiskelija siirtyy lisensiaattivaiheeseen, jossa hän viettää runsaasti aikaa eläinlääkärin työtä tehden ja samalla oppien. Opiskelija oppii entistä enemmän eläinten sairauksista, sairauksien ehkäisystä ja hoidosta, ympäristövalvonnasta ja elintarviketurvallisuudesta.

Viides opiskeluvuosi tarkoittaa klinikkavuotta, jossa opiskelija toimii ”eläinlääkärin työssä” aina oman tiedekuntansa ulkopuolella. Suosittu harjoittelupaikka on yliopistollinen eläinsairaala. Klinikkavuoden tehtävänä on valmistella opiskelijaa käytännön OSCE-tenttiä varten. Kyseisen tentin läpäistyään Evira myöntää opiskelijalle tilapäisen luvan eläinlääkärinä toimimiseen. Kuudennen opiskeluvuoden päättyessä opiskelut ovat vihdoin ohi ja eläinlääketieteen lisensiaatin tutkinto saavutettu. Ei siis muuta kuin hurjan paljon onnea! Evira myöntää vakituisen luvan eläinlääkärinä toimimiseen eläinlääketieteen lisensiaatille. Eläinlääkärin työssä toimitaan maatiloilla erilaisten tuotantoeläimien kanssa, klinikoilla lemmikkieläinten parissa ja hevostiloilla hevosia hoitaen.

corporate-x